Nieuws


Homepage > Nieuws

Transport en Logistiek Nederland

Bedrijf en markt

Bedrijf en markt
Bedrijf en markt
Nederland lift beperkt mee met Duitse export
10/09 - 2013
Nederland lift maar in beperkte mate mee met stijgende Duitse exporten naar opkomende economieën. Dit blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De export van onze oosterbuur profiteert ook meer dan de Nederlandse van opkomende, snel groeiende economieën zoals China.
Land Transport Harkema neemt OWG Grijpskerk over
10/09 - 2013
Land Transport heeft de transportactiviteiten van Oosterhof Wegvervoer (OWG) in Grijpskerk overgenomen. Het is de tweede keer dit jaar dat de Harkemase onderneming een bedrijf overneemt. Afgelopen maart lijfde Land Transport vervoerder Boekema uit Heerenveen in.
Nieuw logistiek centrum Raben Group in Szczecin
10/09 - 2013
Op 6 september vond de officiële opening plaats van een nieuw logistiek centrum van Raben Polen en Fresh Logistics. Het complex is gelegen aan de Pomorska 71/73 in het Poolse Szczecin.
Kuehne + Nagel en Tom Tailor sluiten contract af
10/09 - 2013
Onlangs zijn Kuehne + Nagel en Tom Tailor tot overeenstemming gekomen over een samenwerking waarbij Kuehne + Nagel de contractlogistiek voor de kledingfabrikant in Rusland gaat verzorgen.
ISO 13485-certificaat voor EDC van Movianto in Oss
10/09 - 2013
Movianto, specialist in healthcare logistiek, heeft onlangs het ISO 13485-certificaat ontvangen voor het eigen European Distribution Center in Oss.
'Nederland hoort in top 3 sterke economie´┐Żn'
10/09 - 2013
Nederland hoort in de top 3 van sterkste economieën ter wereld. De daling van ons land op de concurrentie-index is een ‘mooie waarschuwing' om onze positie te versterken, aldus Wiebe Draijer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).
Norbert Dentressangle sluit 3-jarig contract met ASOS
6/09 - 2013
Norbert Dentressangle heeft onlangs met ASOS een nieuw logistiek contract afgesloten waarvan de waarde wordt geschat op circa 117 miljoen euro. Het betreft een periode van 3 jaar. ASOS is marktleider op het gebied van de online verkoop van confectiekleding.
Saan verhuist laatste objecten van het Legermuseum
6/09 - 2013
In de eerste 2 weken van september worden de laatste objecten uit het Legermuseum in Delft door Koninklijke Saan verhuisd. Het gaat hier om voertuigen, tanks, kanonnen en wagens van groot formaat die niet meer kunnen of mogen rijden.
Nederland uit top-5 meest concurrerende economie´┐Żn
4/09 - 2013
Nederland zakt dit jaar op de mondiale concurrentie-index met drie plaatsen naar een 8e plaats. Dat blijkt uit de 2013 ranglijst van landen op basis van innovatie- en concurrentiekracht gepubliceerd door het World Economic Forum (WEF).
Economie eurozone iets omhoog
4/09 - 2013
De economie van de eurolanden is in het tweede kwartaal met 0,3% gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe schatting.
Aantal exportbedrijven blijft groeien
4/09 - 2013
Het aantal Nederlandse bedrijven dat goederen exporteert, is vorig jaar met 10.000 gestegen tot 126.000, het derde jaar van stijging op rij, aldus het CBS. De groei komt niet alleen doordat er steeds meer bedrijven in Nederland bij komen, maar ook doordat ondernemers steeds vaker exportmogelijkheden zien.
Kunsttransport voor expositie IBA Hamburg
2/09 - 2013
In opdracht van SixInch mocht Erkende Verhuizer Mondial R. Vlot Verhuizingen het transport uitvoeren van de installatie ‘The Vertical Village', vanuit het Belgische Kontich naar het Duitse Hamburg.
Nieuw bedrijfspand voor Colin Logistics
2/09 - 2013
Binnenkort opent Colin Logistics haar nieuwe bedrijfspand op officiële wijze. Op de nieuwe locatie aan de Klarenanstelerweg in Kerkrade verricht wethouder P. Thomas van de gemeente Kerkrade op 21 september de formele handeling hiervoor.
Mogelijke samenwerking DHL Supply Chain, DHL Freight en Intergamma
2/09 - 2013
Intergamma heeft het voornemen om alle activiteiten in het logistieke centrum in Tiel vanaf 1 januari 2014 onder te brengen bij DHL Supply Chain en de bevoorrading van de Gamma- en Karwei-bouwmarkten in Nederland en België met ingang van dezelfde datum te laten uitvoeren door DHL Freight.
Mainfreight Customs in Sint-Petersburg
2/09 - 2013
Vanaf heden mag Mainfreight Customs de inklaringen verzorgen in Sint-Petersburg, op alle terminals en douaneposten in de Noord-West regio en tevens in Smolensk, Moskou en Norossiejsk.
Van Uden Logistics groeit dankzij acquisitie en samenwerking
2/09 - 2013
Ondanks de economische crisis heeft Van Uden Logistics in het eerste half jaar van 2013 een kleine 15 procent meer pallets verwerkt dan in dezelfde periode in 2012. ‘De groei komt voornamelijk door de overname van Schouten Logistiek eind vorig jaar', aldus Wybe Jan Bleeker van Van Uden Logistics.
Wagenborg plaats fiets- en voetgangsbrug
2/09 - 2013
Onlangs heeft Wagenborg een belangrijke rol gespeeld in een bijzonder project: het transport en plaatsen van de fiets- en voetgangersbrug ‘De Netkous' in het kader van het project de Groene Verbinding A15.
Saan Evenementenlogistiek wordt Saan Trucking
2/09 - 2013
Onlangs is Saan Evenementenlogistiek omgedoopt tot Saan Trucking, met een eigen, moderne en stoere stijl. Onlangs vertrokken de eerste vrachtauto's met de nieuwe ‘look' naar Oostenrijk.
Maat levert mega-verreiker aan Oceanco
2/09 - 2013
Oceanco is een bouwer van hoogwaardige jachten en wereldwijd actief. Momenteel is Oceanco volop bezig met de realisatie van de nieuwe scheepsbouwhal voor het (af)bouwen van jachten tot 140 meter. Maat leverde de hiervoor benodigde roterende verreiker.
Van Werven neemt activiteiten over van Streefkerk
2/09 - 2013
Van Werven uit Oldebroek neemt per 1 september alle activiteiten over van het bedrijf Streefkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Van Werven is een familiebedrijf dat actief is in Infra & Bouwstoffen, Afvalinzameling & Recycling, Biobased Products en Plastic Recycling.